Reportages

Motorrijder zwaargewond bij ongeluk op snelweg


Datum: woensdag 24 april 2013

Locatie: Snelweg A58, Oirschot


Bij een verkeersongeval op de Snelweg A58 t.h.v. Oirschot raakte een motorrijder zwaar gewond. Rond 17.30 uur kwamen ten minste drie personenauto’s en de motorrijder met elkaar in botsing op de snelweg richting Eindhoven. Er ontstond een grote ravage waarna de snelweg versperd raakte voor het overige verkeer. De hulpdiensten rukte groots uit en wurmde zicht door de file heen richting het ongeval.
De motor kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand en vatte vermoedelijk vlam. De motorrijder zelf kwam midden op de rijbaan terecht en werd door de brandweer met een zijl afgeschermd. Ambulancebroeders ontfermde zich over de man terwijl de bemanning van de First Responders van de Oirschotse brandweer zich bezig hield met de overige slachtoffers. Nadat de andere ambulances ter plaatse waren namen zij deze taak over.
Er zijn tenminste twee gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. De hele rijbaan richting Eindhoven lag bezaaid met glasscherven en andere brokstukken. Een van de betrokken voertuigen stond achterstevoren op zijn kant tegen de midden geleiderail. Met man en macht werd gewerkt om de rijbaan schoon te krijgen zodat het verkeer in de snel groeiende file om het ongeval heen kon worden geleidt.    

Ga terug naar het archief