Reportages

Felle brand verwoest boerenschuur in buitengebied


Datum: zaterdag 4 mei 2013

Locatie: Nieuwedijk, Oirschot


Video: Klik hier om de video te bekijken


Een felle brand heeft zaterdagmiddag rond 17.15 uur een boerenschuur bij een agrarisch bedrijf aan de Nieuwedijk in Oirschot verwoest. In de brandende schuur lag voornamelijk hooi wat in brand stond, ook stonden enkele machines welke verloren zijn gegaan. Het hooi moet  uit elkaar  getrokken  worden om het goed af te kunnen blussen.
De zwarte rookwolken waren tot in de verre omgeving te zien waardoor vele nieuwsgierigen op de brand afkwamen. De politie sloot de weg t.h.v. het agrarisch bedrijf af zodat de voertuigen van de brandweer zonder problemen bij het brandobject konden aankomen. De schuur liep grote schade op bij de brand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het nablussen van het hooi zal nog de nodige tijd in beslag nemen.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, ook is er geen vee van het melkveehouderij omgekomen bij de brand. De brandweer van Oirschot rukte met twee tankautospuiten uit, ook de brandweer van Boxtel kwam met twee tankautospuiten ter plaatsen. De inzet van de Boxtelse tankautospuiten evenals de hoogwerker van de Bestse brandweer keerde onverrichter zaken terug naar de kazerne.  

Ga terug naar het archief