Reportages

Grote ravage na ernstig ongeval op N279


Datum: dinsdag 21 mei 2013

Locatie: N279 - Rijksweg, Veghel


Video: Klik hier om de video te bekijken


Door een ongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen is de N279 tussen Veghel en Keldonk dinsdagavond in beide richtingen afgesloten geweest. Rond 18.30 uur gebeurde het ongeluk waarbij één gewonde viel. Door de botsing schaarde de vrachtwagen en raakte de N279 geheel verspert. In beide richtingen ontstond file en het verkeer werd omgeleid.
De hulpdiensten rukten massaal uit. Door de file op de N279 was het ongeval moeizaam te bereiken voor de hulpdiensten, gelukkig bood een naastgelegen parallelweg de uitkomst. Of er bij het ongeval meerdere personenauto’s betrokken zijn geweest is ons niet bekend. De bestuurder van een auto met Portugees kenteken welke vermoedelijk frontaal met de vrachtwagen in botsing kwam raakte gewond. Hij is door de brandweer bevrijdt uit zijn auto en na de nodige verzorging ter plaatse per traumahelikopter overbracht naar het ziekenhuis.
De piloot zette de het grote gele gevaarte midden op de rijbaan op enkele tientallen meters van het ongeval. Verkeerspecialisten van de politie onderzochten ter plaatsen het ongeval. De vrachtwagen verloor honderden liters diesel welke via de rijbaan de berm in lekte. De opruimwerkzaamheden van het geheel neemt nog de nodige tijd in beslag. Het is momenteel nog niet bekend wanneer de weg weer open gaat voor het verkeer.  

Ga terug naar het archief