Reportages

Automobilist zwaargewond bij eenzijdig ongeval


Datum: zaterdag 1 juni 2013

Locatie: Kattenberg, Oirschot


Video: Klik hier om de video te bekijken


Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kattenberg in het Spoordonk is zaterdagavond rond 20.45 uur een Poolse automobilist ernstig gewond geraakt. De man raakte van de weg, reed een boom finaal omver en kwam vervolgens op zijn kop aan de overkant van een sloot tot stilstand. De hulpdiensten rukten massaal uit, ook een traumateam kwam ter plekke.
De politie hield omwonenden en toegesnelde nieuwsgierigen op grote afstand. De brandweer heeft de man uit zijn auto bevrijd waarna het medische personeel zich over de man ontfermde. Later werd hij per ambulance overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De trauma-arts is met de ambulance meegereisd om de verpleegkundige onderweg bij te staan.
De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse een uitgebreid onderzoek gestart. De weg was geruime tijd afgesloten voor het overige verkeer. Een bergingsbedrijf heeft het wrak geborgen nadat het onderzoek ter plaatse was afgerond. Volgens een omwonende ging het ongeval gepaard met veel lawaai. Omstanders schoten de gewonde man te hulp en waarschuwden de hulpdiensten.

Ga terug naar het archief