Reportages

Veel belangstelling voor jubilerende E.H.B.O. vereniging


Datum: zaterdag 7 mei 2011

Locatie: Croonpassage, Boxtel


De Croonpassage in het centrum van Boxtel stond vandaag in het teken van het 60-jarige jubileum van de Boxtelse E.H.B.O. vereniging. Vanaf 10:00 uur was de vereniging present met een standje en gaven belangstellende uitleg wat de vereniging allemaal kan en doet. Om 14:00 kwam ook de brandweer met een voertuig naar de Croonpassage om samen met de E.H.B.O. vereniging een demonstatie te geven. Vanwege het prachtige weer was er veel belangstelling voor de E.H.B.O. vereniging en vooral voor de spectaculaire demonstratie.
Er was een ongeval geënsceneerd waarbij diverse gewonden waren gevallen. Zo was er een aanrijding tussen een auto en een fietser waarbij de fietser gewond raakte. De auto reed vervolgens nog een voetganger aan waarna deze klem kwam te zitten tussen een boom en de auto. Ook in de auto raakte twee mensen bekneld. Tevens viel een nog voorbijkomende voetgangster welke al op krukken liep. Leden van de E.H.B.O. vereniging ontfermde zich over de diverse slachtoffers en assisteerde de brandweer met het bevrijden van beide personen uit de auto.
Na afloop van de grote gezamenlijke demonstratie met de brandweer was er nog een kleine demonstratie van het reanimeren met een AED. Nadat enkele leden van de E.H.B.O. vereniging het zelf uitvoerig voor hadden gedaan mochten enkele omstanders het zelf eens proberen. De jubilerende E.H.B.O. vereniging kan terug kijken op een geslaagde dag. Ter ere van het 60-jarige jubileum is er vanavond nog een feestavond voor de leden.

Ga terug naar het archief