Reportages

Brandweer Son en Breugel pakt groots uit tijdens open dag


Datum: zaterdag 25 mei 2013

Locatie: Rooijseweg, Son en Breugel


Afgelopen zaterdag hield de brandweer Son en Breugel tussen 12.30 uur en 17.00 uur een open dag ter gelegenheid van hun nieuwe brandweerkazerne aan de Rooijseweg. Bij het zogeheten combigebouw waar ook het Wijkteam van de gemeente gehuisvest is werd door beide instanties groot uitgepakt. Mede dankzij het prachtige weer werd het evenement druk bezocht. Er was voor groot en klein van alles te zien en te doen.
Naast het brandweermaterieel wat doorgaans in de brandweerkazerne gestald staat waren er ook een tal van andere spectaculaire voertuigen naar deze open dag gekomen. Niet alleen brandweervoertuigen waren er te bezichtigen, ook de ambulancedienst, politie en bergingsdienst stonden met verschillende voertuigen uitgestald op het evenemententerrein. Ook waren er historische brandweervoertuigen te bezichtigen en kon men vanuit een hoogwerker het evenemententerrein van bovenaf bekijken. In de remise van de brandweerkazerne waren diverse stands ingericht. De Brandweerwinkel verkocht haar artikelen als zoete broodjes terwijl enkele meters verder vele kinderen geschminkt werden als een echt slachtoffer met veel bloed en blauwe plekken. 
Ook de traumahelikopter welke normaal gestald staat op militaire vliegbasis Volkel was enige tijd neergestreken op de open dag. In kleinere groepjes kon de helikopter van binnen bekeken worden en werd door het traumateam uitleg gegeven. Ook was er een kleurwedstrijd georganiseerd voorafgaand aan deze dag. De tekeningen waren deze dag te bewonderen in de remise. Tevens werden op het demonstratieterrein door de diverse hulpverleningsinstanties verschillende demonstraties gehouden. Als afsluiting van de geslaagde open dag werd omstreeks 16.30 een grote einddemonstratie gegeven waar zowel de ambulancedienst, brandweer en politie aan meededen.   

Ga terug naar het archief