Reportages

Grote uitslaande brand in bedrijfspand


Datum: zaterdag 22 juni 2013

Locatie: Daviottenweg, 's-Hertogenbosch


In een bedrijfspand aan de Daviottenweg in ’s-Hertogenbosch woedde vrijdagnacht een grote uitslaande brand. Omstreeks 0.15 uur werd de melding bij de gemeenschappelijke meldkamer ontvangen waarna twee tankautospuiten en een Officier van Dienst (OvD) naar het brandadres uitrukten. In eerste instantie werd via een binnen aanval getracht de brand te blussen maar deze had zich al dusdanig ontwikkeld dat op het moment dat de brandweer binnen was de vlammen metershoog uit het pand sloegen.
In eerste instantie kwam er alleen rook uit het pand naar buiten, later sloegen de metershoge vlammen uit het dak. De brandweer schaalde op naar code “zeer grote brand”. Vijf blusvoertuigen, twee hoogwerkers, één ladderwagen en diverse ondersteunende eenheden rukten massaal uit naar de brand welke woedde op bedrijventerrein De Rietvelden. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. In de loop van de ochtend gaat de gemeente bekijken of deze hoeveelheid schadelijk is voor de volksgezondheid en welke actie zij moeten ondernemen tot het opruimen hiervan.
Het bedrijfspand zou al enkele maanden leeg staan. Wel werd het pand tijdelijk bewoond door Polen. Deze zijn nog door de brandweer uit het pand gehaald maar bleven ongedeerd. De politie benadrukt dat de twee Poolse mannen en één Poolse vrouw niet worden verdacht van brandstichting. Het bedrijfspand bestaat uit enkele grote hallen met een kantoorgedeelte. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

Ga terug naar het archief