Reportages

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Eerde


Datum: woensdag 10 juli 2013

Locatie: Eerdsebaan, Eerde


Video: Klik hier om de video te bekijken


Bij een ernstig verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een personenauto op de Eerdsebaan tussen Eerde en Wijbosch is woensdagochtend een automobilist zwaargewond geraakt. Omstreeks 10.30 uur kwam de auto door nog onbekende oorzaak met de vrachtwagen in botsing. Het ongeval gebeurde t.h.v. de kruising met de Vlagheide. Hulpdiensten waaronder ook een traumahelikopter rukte massaal uit.
Vanwege het ongeval was de N622 in beide richtingen versperd. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijdt waarna hij per ambulance is overgebracht naar het UMC St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Ook een trauma-arts werd ingevlogen per helikopter welke in een weiland enkele honderden meters verderop landde. De trauma-arts is in de ambulance meegereisd ter ondersteuning van de ambulanceverpleegkundige.  
Beide voertuigen raakte zwaar beschadigd en brokstukken lagen verspreidt over de rijbaan. Terwijl het verkeer werd omgeleid voerde verkeersspecialisten van de politie een grootscheeps onderzoek uit. Van de vrouwelijke vrachtwagenchauffeur werd een getuigenverklaring genoteerd evenals van andere verkeersdeelnemers welke het ongeval zagen gebeurden.  

Ga terug naar het archief