Reportages

Scheidsrechter betaald voetbal mist wedstrijd vanwege autobrand


Datum: zaterdag 17 augustus 2013

Locatie: Snelweg A2, Liempde


De auto van arbiter Richard Liesveld is zaterdag aan het einde van de middag geheel uitgebrand. Dit gebeurde op de parkeerplaats bij Texaco tankstation Velder aan de A2 bij Liempde. Nadat hij een tikkend geluid waarnam besloot hij de auto aan de kant te zetten en inspecteerde het motorcompartiment. Na eigen zeggen werd niets vreemds waargenomen waarop hij de motorkap sloot. Juist op het moment werd hij geattendeerd door omstanders dat zijn auto van onder in brand stond.
Arbiter Liesveld welke onderweg was naar het Parkstad Limburg Stadion voor de wedstrijd tussen Roda JC en Vitesse te fluiten alarmeerde zelf de brandweer. Het vuur greep razendsnel om zich heen en bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog uit de auto. Liesveld en zijn passagier stonden met een treurige blik in hun ogen toe te kijken hoe de brandweer er alles aan deed deze brand te blussen.
Nadat het vuur gedoofd was en de intense rookwolken minder werden werd de schade pas zichtbaar. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse welke de auto heeft afgevoerd. De brandweer heeft hierop het straatwerk nog afspoten. Ook enkele vierkante meters gras werden door de vlammen opgeslokt. Vanwege de hardnekkige brand heeft Liesveld de wedstrijd van vanavond overgegeven aan collega Ed Janssen.   

Ga terug naar het archief