Reportages

Schietincident met meerdere gewonden na verkeersruzie


Datum: maandag 19 augustus 2013

Locatie: Bruistensingel, 's-Hertogenbosch


Maandagavond heeft er rond 22.30 uur een schietincident plaatsgevonden op de Bruistensingel in ’s-Hertogenbosch. Vermoedelijk was een verkeersruzie de oorzaak van het incident waarbij drie gewonden vielen. Inmiddels heeft de politie vijf personen aangehouden waaronder ook de drie gewonden mannen. De Bruistensingel en de directe omgeving daarvan zijn door de politie geheel afgesloten.
De hulpdiensten rukten massaal uit naar de plaats van het schietincident op de rand van de Bossche wijken De Buitenpepers en De Herven. Naast drie ambulances werd ook het traumateam per helikopter ingevlogen voor medische assistentie ter plaatse. Ook de politie kwam met vele eenheden ter plaatsen. Het arrestatieteam en speurhonden werden ingezet om de omgeving uit te kammen. Hierbij werd eveneens gebruik gemaakt van een politiehelikopter van bovenaf mee zocht naar de verdachten.  
Twee van de gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, een derde gewonde melde zich zelf later bij het ziekenhuis. Momenteel onderzoekt de politie de zaak. Vermoedelijk was een verkeersruzie de oorzaak van het incident. Aan de positie van beide auto’s wordt afgeleid dan de ene auto de andere heeft afgesneden.  Tijdens de vechtpartij op straat werd plots geschoten waarbij de drie gewonden vielen.

Ga terug naar het archief