Reportages

Motorblok belandt op rijbaan na ongeval op snelweg


Datum: zaterdag 26 oktober 2013

Locatie: Snelweg A58, Oirschot


Bij een verkeersongeval op de Snelweg A58 bij Oirschot is vrijdagnacht een enorme ravage ontstaan. Rond middernacht rukten de hulpdiensten massaal uit voor het ongeval wat tussen Oirschot en Moergestel was gebeurd in de rijrichting van Tilburg. Drie auto’s waren betrokken bij het ongeval en ten minste één persoon is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De rijbaan lag volledig bezaaid met brokstukken, ook het motorblok van een van de auto’s belandde op het asfalt. Zowel de brandweer van Moergestel als de brandweer van Oirschot werkte met man en macht om de ravage op te ruimen. Door het ongeval werd de snelweg richting Tilburg geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond een file welke snel was opgelost nadat de rijstroken weer waren vrijgegeven.
Een bergingsbedrijf heeft twee voertuigen van de snelweg gesleept, één derde voertuig wist nog op eigen kracht de carpoolplaats bij afrit Moergestel te bereiken. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Ook de geleidenrail in de middenberm raakte fors beschadigd maar hoefde niet direct hersteld te worden.  

Ga terug naar het archief