Reportages

Groots uitgepakte open dag brandweer Wanroij


Datum: zondag 15 mei 2011

Locatie: Peelstraat, Wanroij


Zondag 15 mei organiseerde de brandweerpost Wanroij een groots opgezette open dag. De open dag werd georganiseerd vanwege twee heugelijke feiten, namelijk vanwege het 80-jarige bestaan van de brandweer in Wanroij en het nieuwe 4x4 blusvoertuig wat ze afgelopen jaar in gebruik hebben genomen. Tussen 10:00 uur en 17:00 uur was het een gezellige open dag in en rond de kazerne aan de Peelstraat in Wanroij.
Tijdens de open dag presenteerden diverse verenigingen en organisaties zich die met hulpverlening te maken hadden. Een team van de politie gaf een spectaculaire demonstratie met honden. De jeugdbrandweer uit Grave was aanwezig en liet zien wat zij in hun mars hadden. Het hoogtepunt van de open dag was een gecombineerde demonstratie van de brandweerpost Wanroij in samenwerking met de SIGMA (GHOR) en een autobergingsbedrijf. Verder waren er diverse stands en materieel opgesteld, zoals een brandweerboot, crashstanders, de gemeente, EHBO, Rijkswaterstaat en Sint Anthonis Hart Veilig.
Vanuit de Cuijkse hoogwerker kon men van het prachtige uitzicht genieten. Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig, ook konden de kinderen zich laten schminken door leden van de lotus vereniging. Verder waren er oude brandweervoertuigen te bezichtigen en er was natuurlijk ook een brandweerwinkel waar men leuke brandweerartikelen kon kopen. Voor de jeugd van de basisschool werd er een kleurwedstrijd georganiseerd waaraan leuke brandweerprijzen verbonden waren. De plaatselijke brandweerleverancier Plastisol had ook groots uitgepakt en was met diverse voertuigen aanwezig op de geslaagde opendag.

Ga terug naar het archief