Reportages

Grote belangstelling voor opendag brandweer Berlicum


Datum: zondag 15 mei 2011

Locatie: Runweg, Berlicum


Vanwege het 60-jarig bestaan van de brandweer in Berlicum werden er diverse festiviteiten georganiseerd in het weekend van 14 en 15 mei. Op zondag 15 mei tussen 13:00 uur en 17:00 uur werd een open dag georganiseerd in en rond de kazerne aan de Runweg. Tijdens deze open dag wilde de brandweer de inwoners van Berlicum en omstreken laten zien dat de hulpverleningsinstanties uitgerust zijn met professioneel materiaal en gemotiveerde mensen om incidenten efficiënt te bestrijden. Er waren diverse spectaculaire demonstraties, waaraan een stuntteam, de Koninklijke Luchtmacht, en natuurlijk de brandweer zelf deelnemen. Ook wed er een demonstratie gegeven door de jeugdbrandweer uit Vught. Er was die middag veel materieel te bezichtigen, van authentieke tot de meest moderne voertuigen. Vooral de demonstraties van de brandweer in combinatie met het stuntteam waren spectaculair.
Op 14 mei werd al begonnen met een onvergetelijke middag voor de leden van Stichting Adora, een vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijke handicap. Deze mensen kregen een echt uitrukpak aan en mochten een echte brand blussen. Ook mochten zij een ritje met een echte brandweerauto met maken en uiteraard gingen hier de sirenes aan. Aansluitend werden ondernemers uit de omgeving uitgenodigd om een kijkje in de brandweerorganisatie te komen nemen. Het doel hiervan was tweeledig. Ten eerste werd hen verteld wat de brandweer voor hun bedrijf zou kunnen betekenen. En omgekeerd zal worden uitgelegd wat de ondernemer voor de brandweer zou kunnen betekenen. De brandweer is steeds op zoek naar nieuw vrijwilligers, de medewerking van de werkgevers is daarbij van groot belang.
Tevens organiseert de brandweerpost van Berlicum op 28 mei a.s. brandweerwedstrijden. Aan deze wedstrijden nemen diverse ploegen deel en strijden om een plaats in de volgende ronde. Wedstrijden zijn realistische oefeningen op het gebied van brandbestrijding en hulpverlening in competitieverband. Elke wedstrijdploeg moet eenzelfde oefening zo goed en veilig mogelijk klaren. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze wedstrijden een kijkje te komen nemen. Informatie over de locatie (die vanwege het verrassingseffect voor de deelnemers zo lang mogelijk geheim moet blijven) is op de wedstrijddag op de kazerne van de Brandweerpost Berlicum (Runweg 25) te verkrijgen.

Ga terug naar het archief